Ţara arde,….babele se piaptănă….

Iată, am ajuns – din nou – vremea campaniei electorale, că agricole deh, ce să mai aduni din ceea ce au împraştiat mai-marii….aleşi?
Controverse, guverne, lupte – toate mediatizate, evident… din care vedem … nimic, nimic constructiv (deşi,… conform teoriei lui Socrate, discuţiile contradictorii duc  la marile idei şi/sau enunţuri filosofice – ceea ce nu e cazul aici), ci dimpotrivă, un spectacol, destul de zgomotos încat să atragă atentia majoritatii, ţinându-ne în tensiune/curiozitate dar mai ales, deturnând atenţia omului de la unele realităţi prezente sau în „faşa(scutec)” , mă refer la disponibilizări, inflaţie, nivel de trai, diferenţiere a claselor sociale…etc.
Ceea ce mi se pare trist este faptul că am devenit nişte spectatori obsedaţi, al unui spectacol – aparent gratuit – oferit/impus de cei care ar trebui să creeze un mediu stabil de existenţă, din toate punctele de vedere – social, economic, european-contextual, nivel de trai, educaţie, sănătate – iar nu să se folosească şi implicit să întreţină situaţia involutivă, sau evolutivă spre degradant din ţara asta doar în scopul luptei „pentru ciolan” scuze, aici pentru fotoliu….
Fraţilor, nu e altceva decât o eminisciană descriere a unei piese „Presedinte/Guvern – foşti / interimari / viitori ” …alte măşti aceeaşi scenă, prin urmare, nu ar trebui să fie aşa de captivant, repetitiva fiind jenantă situaţie/scenă/piesa/spectacol, mai ales măştile, iar noi ar trebui să nu uităm ca avem o datorie faţă de cei care (conştient sau nu) s-au jertfit la revoluţie, să nu uităm că fiind amatori de gratuităţi – spectacolul politicienilor cu garnitura de „V.I.P.”-uri – scăpăm precum nişte gură-cască realitatea printre degete, şi mai ales, să nu uităm că avem o responsabilitate faţă de copiii noştrii, nu obişnuindu-i cu un spectacol din care ramân doar cu para a’la Mălăiaţă, ci oferindu-le ceva constructiv moral, social, educativ, profesional.
P.S. Nu ca o nostalgie a unor vremuri….apuse, dar îmi amintesc vremea când eram pionier, ne duceau pe la „fabrica de pâine”, şantiere, terenuri agricole, sectoare de cercetare…etc. oferind model al muncii, la care uneori şi participam. Azi tineretul are modelul manea, concert rock, emo, „tradati in dragoste” ….etc., la care se adaugă şi acest spectacol al luptelor politice, unde limbajul…..mai denaturează şi el …

Reclame

Posted on 17 iulie 2012, in Divers, 2012. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: